Liber
Nu am casă nu am mașină nu am serviciu nu am bani nu am datorii la bănci nici la cămătari nu am nevastă nu am copii nu am mult zile rămase sunt liber
Nu am casă nu am mașină nu am serviciu nu am bani nu am datorii la bănci nici la cămătari nu am nevastă nu am copii nu am mult zile rămase sunt liber
Tranziția, însemnând în primul rând schimbare, de cutume, mentalități, limbaj a fost un spectacol grandios. Privită de la distanță, cu detașare, a fost un neîntrerupt bâlci, un circ delicios (cum a fost și tranziția țărilor… Citește mai mult »Tranziția (VI)
Desigur, păpușarii sunt la rândul lor păpușile altora. Sătui, românii au fugit unde au văzut cu ochii. Depopularea teritoriului carpato-danubiano-pontic se vede și de pe lună. Ceea ce nu înseamnă că a generat politici publice.… Citește mai mult »Tranziția (V)
Vor să rămână cum au fost, cu nășica și cuscrul, cu vărul și cumnatul, să bugetărească, să paraziteze statul, să trăiască în weekendul prelungit etern, să meargă la “relache” pe Valea Prahovei, să stea în… Citește mai mult »Tranziția (IV)
Oriunde te îndrepți de pe Calea Victoriei din București cale de o oră riști să treci prin evul mediu timpuriu și să sfârșești în comuna primitivă. Să ajungi acolo unde modernitatea pur și simplu nu… Citește mai mult »Tranziția (III)
După 1990, lichele tot mai prospere, până România a devenit întru totul un Securistan, o colonie penitenciară în aer liber, închinată intereselor externe și, la interior, rămasă în grija acestor securiști puși pe rapt. Care… Citește mai mult »Tranziția (II)
M-am născut la începutul anilor 1980, în Republica Socialistă România. A trecut mult timp de atunci. România nu mai e republică socialistă, a devenit altceva: un univers post-industrial locuit de post-sapienși, o lume post-umană… Citește mai mult »Tranziția (I)
De la distanță, Timișoara însemna pentru mine în primul rând Revoluția din decembrie 1989. Dovada că românii până la urmă au avut un moment de demnitate istorică și au ales, plătind un preț îngrozitor, peste… Citește mai mult »Timișoara culturală, tranziție, memorie, noi începuturi (Istoria/Memoria)
CAPITOLUL I. În prima parte În prima parte a acestei istorii, veți afla cum am ajuns aici. M-am născut în anul 1983 în Republica Socialistă România. Era să mă nasc în timpul unui examen de… Citește mai mult »Timișoara culturală, tranziție, memorie, noi începuturi (Teatrul)
* În primăvara acestui an m-am întâlnit cu Bogdan Munteanu la o lectură publică la Cărturești Carusel, în București. Era un festival de proză scurtă: festivalul Short. Bogdan Munteanu a fost acela care mi-a vorbit… Citește mai mult »Timișoara culturală, tranziție, memorie, noi începuturi (Literatura)