Luna amară

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

În prag apăru întâi capul ei mic, cu păr roșcat. Avea ochii cârpiți de somn. Deschise mai mult ușa și intră trăgând de o pătură roz, cu pisici colorate.

― Du-te înapoi în pat, Ruxandra.

― De ce vă certați, mami? Întrebă deși știa de ce. Tatăl ei greșise, iar mama avea să-l pedepsească. Își lăsă colțurile gurii în jos și ochii i se umeziră.

― Du-te la culcare, te rog, că vin imediat. Vorbesc cu tatăl tău un pic. Andreea știa că nu mai erau multe de spus. Se aștepta ca de data asta Sergiu să-i zică adevărul.

― Tati, ai făcut o boacănă? O să pleci pentru că te-a certat?

― Ascult-o pe mami și ne vedem mâine dimineață, i-a promis el ridicându-se de pe fotoliu și aplecându-se să o sărute pe vârful capului. Ruxandra plecă cu pătura târâș. Când Sergiu apăsă pe clanță și auzi scârțâitul, își aduse aminte că mai avea de schimbat și bateria de la duș.

― Ai ajuns la două dimineața. De data asta cu ce minciună te prezinți? Închidere de lună nu e, pană nu ai făcut, meci nu a fost, seara cu băieții va fi abia sâmbătă. Zi-mi și gata, nu mai are rost, e obositor pentru toți trei. Își împreună brațele și se lipi de ușa sufrageriei, ca Ruxandra să nu mai intre. El se sprijini de cealaltă ușă, care dădea înspre hol.

― Bine, îți spun, dar știu că ajungem la divorț și nu vreau să plec și să nu-mi cresc copilul. Își simți gura amară și parcă se făcuse brusc frig în cameră.

― Bravo, așadar recunoști. De cât timp ești cu ea?

― Cu el. Sunt cu el de un an și jumătate.

 

Ne puteți susține pe Patreon (așa ar fi normal):

Puteți da o cafea și pe Paypal: